dimecres, 20 d’octubre del 2010

Btt: La Geria (Lanzarote)

Vinyes característiques de la Geria
Sona el despertador i encara estic a Lanzarote. Demà ja tornem cap a casa però encara ens queda un dia de bicicleta. El Jordi i jo decidim fer una sortideta matinal, aprofitant que encara tenim un dia de lloguer de les bicis. L'Albert, que amb el que ha fet aquests dies ja en té prou, farà de "guiri". Piscina i platja. Visitarem la zona vinícola de La Geria.

La Geria (Lanzarote)


El Jordi pujant cap Tías
Metres finals de Montaña Tinasoria
Baixant entre les vinyes
El Jordi i jo sortim de Puerto del Carmen cap al nord (N). L'objectiu és arribar a la Montaña Tinasoria (503m). Després de vorejar un camp de golf i anar un centenar de metres paral·lels a la carretera que puja cap a Tías, creuem una rotonda i fem mig quilòmetre direcció oest (W) per tornar a seguir un camí cap al nord fins a un quilòmetre abans d'arribar a Tías, on hi arribem per carretera. L'asfalt ens deixa aviat i després d'un lleuger descens tornem a pujar per camí fins a la LZ-502, on recuperem l'asfalt i les fortes rampes fins a l'Asomada. El camí té una pendent constant que ens fa guanyar metres ràpidament. La Montaña Tinasoria ens fa treure la "carbonilla" però arribem a dalt. Les vistes cap a la banda oest de l'illa mereixen l'apretada. Aquí m'adono que vaig amb la coberta trencada. Hi tinc un forat i la càmera aguaita com si fos un petit globus. La cosa no està per fer molt el cabra. Intentem fer una retirada digna i tirem cap avall, cap a l'oest (W), quasi fins a Uga (al cantó de Yaiza, 4a etapa de la volta a l'illa). 
El Jordi pedalant per camí
Per sobre de Conil
Pugem per carretera en direcció La Geria (NE) i passades les bodegues, a un quilòmetre, ens fiquem per camí cap a l'est (E) pel Camino Bilbao. Abans de la població de Conil pugem la muntanyeta que queda al nord. Després d'un breu descens per corriol fem un tram de la carretera LZ-503 per donar el tomb a la Montaña Tersa, des d'on iniciem el descens cap a Tías. D'aquí sense cap altra complicació i per camins arribem a Puerto del Carmen.
S'ha acabat la bicicleta per les Canàries. Avui quaranta quilòmetres i encara no vuit-cents metres de desnivell. Bon comiat del viatge tot i l'avaria de la coberta. Pocs llocs de l'illa ens han quedat per visitar.
Aquesta nit fem l'últim sopar (ja tenim localitzats uns "T-Bone" i un restaurant) i a pensar quina és la pròxima que muntem. Setmana ben aprofitada i recomanable, per fer bicicleta per paratges molt diferents als de Catalunya.

Els "pitbulls" en plena "carnisseria" lluitant contra els T-Bone