dissabte, 9 d’octubre del 2010

Btt: Lleida - Castelldans

Sona el despertador i obro els ulls. Com és que m'he de llevar aviat avui? Ah si, bicicleta de muntanya. Una petita rialla es dibuixa en la meva cara. Tant de bo tots els dies ens poguéssim llevar així.
Bé, avui toca fer bicicleta de muntanya per Lleida. Ja sé que pot semblar una mica contradictori, btt per la plana de Lleida. Amb una mica d'imaginació es troben cosetes. Tenim al nord el petit altiplà de la Cerdera i cap al sud la zona de les Garrigues. Diuen que qui no es satisfà és perquè no vol. Així que si no volem agafar el cotxe toca rodar uns quants quilòmetres abans de trobar desnivell.

Lleida- Castelldans

Juntament amb els altres dos motivats de sempre, el Carlos i el Jordi, hem decidit anar a Castelldans i fer unes "trialeres" properes a Alfes. Friso tan sols de pensar en la sessió de "mountain bike extremo" d'avui. Ufff!
A pocs quilòmetres de Castelldans.
El Carlos per sobre de la serra de Cantaperdius
Sortim del Campus Universitari en direcció sud (S) cap al camí Vell d'Albatàrrec. Passarem un centre educatiu que ens queda a l'esquerra i canviem l'asfalt per la terra. A la dreta hi ha una gran passarel·la de fusta que creua el riu (bonica ruta per fer a peu fins a Butsènit, passant pels aiguamolls de Rufea). Continuem fins al canal de Seròs on el creuem i el seguim per l'altra banda un centenar de metres per agafar el camí de la Gavarrera que seguim fins a l'autopista. Anem en paral·lel a aquesta pel camí d'Artesa de Lleida a Albatàrrec. El terreny és molt planer, amb poc interés i aprofitem per ficar-nos al dia de les últimes setmanes. Fa estona que estic fent una repassada general i veig que necessitem fer una inversió urgent en material i complements per a bicicleta. El Jordi va amb el casc d'escalada, pantalons de freerider que li escalden l'entrecuix (ets massa "cojonudo" Jordi) i samarreta "tot ús". Sense guants, es clar. El Carlitos va rotllo "remember when...". La roba de fa 15 anys! Aquest casc Bianchi de color blau cel és brutal! Guarda'l pel museu. Això sí, amb l'iPhone. Està fet un "geek" total. Jo no us descriure la meva indumentària perquè em fa una mica de vergonya i com que el que escriu és el "menda" algun privilegi he de tenir oi? Us dono una pista i us diré que és bastant similar a la del Carlos però una mica més "estilosa" (aquesta frase és de la Carmina). Algun dia podríem fer una festa "remember" total no? Ens faríem un fart de riure amb els modelets. Ma mare me'ls guarda tots. Aquest Nadal ja sé que li demanaré al tronc...
Primer corriolet abans d'Alfés. Baixant cap al riu Set
Bé tornem a la ruta però a falta de btt del "güeno" s'ha de omplir l'entrada amb alguna cosa. Com que pel meu gust, tots els camins són si fa o no fa, es millor que us quedeu amb la idea global que és la d'arribar a Castelldans. Jo passaria d'anar mirant el track perquè és bastant emprenyador pels molts encreuaments que hi ha. Vosaltres sempre en direcció sud-est (SE). Entre l'autopista i la carretera de Puigverd de Lleida, la L-702. Abans de que aquestes dues vies es creuin nosaltres passem a l'altre cantó de l'autopista, on ja es veu Castelldans i el camí puja una mica. Un cop al poble, anem en sentit contrari però per l'altra banda de la serra de Cantaperdius (topònim del mapa 1:50000 del ICC). Seguim per amples pistes bastant paral·lels a l'autopista fins a l'altura d'Artesa de Lleida on baixem uns quilòmetres cap al sud per anar a buscar un curt corriolet proper a Alfés. Aquí si que heu de mirar el track. Nosaltres vam fer una mica de bicicleta d'exploració perquè a una persona que no vull anomenar però que el seu nom comença per Jor i acaba en -di, se li va passar l'encreuament i com que recular i tirar enrera queda de nenes (perdó a totes les noies pel comentari masclista) vam acabar carregant la bici al coll. Gràcies Jordi per descobrir-nos aquell matollar amagat. No sé com hem pogut viure tants anys sense saber de la seva existència! ;) Compte que abans d'una pineda (20 o 30 pins) heu d'anar cap al rierol que us queda a l'esquerra (riu Set). Mirant ara al Goggle Maps veig que es pot continuar el corriol. Pot ser una bona opció. Fer-ho i anar cap Alfés per enllaçar un altre cop amb el track.
A Alfes hi tenim l'altre tram de corriolet interessant (mira que els de Lleida ens satisfem amb ben poc!). Seguiu el track perquè si no saps que hi és no el trobes.
Petita rampa propera a la timoneda d'Alfés.
Passat aquest punt de la ruta, cap a casa. Hi ha multitud de camins. Agafeu el que us vingui millor sense por a perdre-us. Seguim en direcció nord-oest (NW) fins a trobar el canal de Seròs on el seguirem cap a Lleida (a contracorrent per si no esteu ubicats).
El recorregut total és d'uns 60 km. i 400 metres de desnivell. Sortida per estirar una mica les cames però poc exigent. La part més interessant del recorregut la trobem pels voltants d'Alfés. Activitat per fer en família i per anar petant la xerrada enlloc de fer-ho al bar amb unes cerveses (aquesta és la famosa variant "Estrella o San Miguel" de tota ruta). El temps orientatiu és unes 3 o 4 hores, amb la calma.

4 comentaris:

Ovellota ha dit...

Joder com ha canviat el cuento desde llavors!! Tenia ganes de veure el track, la veritat es que ara conect molts més camins de la zona, i tinc una ruta de 60km que passa per castelldans, aspa i alfes que està força entretinguda, a veure quin dia un l'ensenyo!

marc ha dit...

Aquesta es la ruta que voliam fer un dia i al cap d'uns 3 km., ja haviam punxat 3 de les 4 rodes, jajaja tant equipats per res ja que no portavam prou-tes camares de recanvi.

Jordi Jové ha dit...

Ja veig que m'ha tocat el rebre. Vols dir que no vas ser tu qui ens va liar a tirar més avall del creuament aquell? Cabroo

Fartet ha dit...

Vols dir? jejeje El cas és queixar-me. Esperava que em diguéssis que el pròxim cop m'encarrego de fer de guia amb el GPS.